luni, 15 martie 2021

Ghid pentru cel mai bun aparat de sudura

 Aparatele de sudura nu sunt tocmai usor de ales, mai ales daca nu lucrezi in mod uzual cu un astfel de echipament. In general, pentru a reusi sa faci cea mai buna achizitie si sa alegi cel mai bun aparat de sudura va fi nevoie sa te documentezi temeinic, sa iei in calcul caracteristicile tehnice ale fiecarui echipament pe care il ai in vedere si, in acelasi timp, sa te asiguri ca alegerea ta finala are cel mai bun raport calitate-pret.

Stim ca uneori se poate intampla sa nu ai timp pentru o documentare exhaustiva, prin urmare ne-am gandit sa iti usuram procesul de achizitie si sa iti punem la indemana un ghid simplificat, dar cuprinzator, care te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat de sudura.

Sfaturi, pareri si recomandari pentru cel mai bun aparat de sudura

Care sunt, asadar, criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi aparatul de sudura?

Cum te poti asigura ca achizitionezi cel mai bun aparat de sudura disponibil in comert? Iata principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare:

Tipul aparatului de sudura

In comert exista mai multe tipuri de aparate de sudura, fiecare dintre acestea fiind mai potrivit pentru anumite proiecte si mai putin potrivit pentru altele. Vei gasi aparate care sudeaza cu electrod, aparate care sudeaza cu fir, cu mediu de gaz inert sau chiar cu flacara oxiacetilenica.

Pe langa acestea exista si alternative considerate a fi mai moderne, insa intrebuintate mai rar, precum cele cu plasma, cu fascicul de fotoni sau de electroni.

In cele ce urmeaza detaliem, in linii mari, avantajele si dezavantajele celor mai populare tipuri de aparate de sudura.

Aparat de sudura MMA

Aparatul de sudura MMA (sau cu electrozi inveliti) este cel pe care il vezi deseori in jurul tau. Cu alte cuvinte, vorbim de aparatul de sudura traditional, care uneste bucatile de material cu materialul rezultat din topirea unui electrod.

MMA poate deveni cel mai bun aparat de sudura pentru tine in cazul in care planuiesti sa sudezi diverse tipuri de materiale cu grosimi differite si daca ai o oarecare experienta in sudura (nu trebuie sa fii neaparat sudor profesionist, este suficient doar sa mai fi folosit un asemenea echipament si cu alte ocazii).

Printre avantajele sale se numara pretul de achizitie avantajos, gradul mare de versatilitate (poate fi folosit atat in interior, cat si in exterior si chiar in conditii meteo nefavorabile) si, asa cum aminteam mai sus, un avantaj major poate fi considerat si faptul ca permite sudarea unor materiale de diverse tipuri.

La capitolul dezavantaje” amintim consumul de energie, care in raport cu randamentul poate fi considerat nu tocmai avantajos, marimea (un aparat tip MMA este foarte voluminos si greu de transportat dintr-un loc in altul), precum si faptul ca, in cazul materialelor cu grosimi mari va fi nevoie de depunerea mai multor straturi.

Aparat de sudura MIG/MAG

Un aparat de sudura MIG/MAG topeste un fir metalic pentru a uni doua suprafete si elimina un gaz (inert – MIG sau activ – MAG) care are rolul de a proteja sudura si de a impedica depunerea rezidurilor rezultate pe suprafata metalica. Cu alte cuvinte, vorbim despre un echipament destul de complex.

Un astfel de echipament se poate transforma, insa, cu usurinta in cel mai bun aparat de sudura chiar si pentru cei incepatori, care nu au o experienta vasta in sudura. La capitolul avantaje” putem aminti, de asemenea, si faptul ca permite obtinerea unei suduri rezistente, chiar si in cazul materialelor subtiri, precum si faptul ca sudura rezultata este mai curata/neteda/fina (datorita procedeului combinat electrod + gaz).

Daca vorbim de dezavantaje, atunci trebuie sa iei in calcul ca un aparat MIG/MAG are un cost de achizitie un pic mai mare (sau cel putin comparativ cu un aparat de tip MMA) si este recomandat in special pentru utilizarea in interior.

Aparat de sudura TIG

Un astfel de aparat de sudura se mai numeste si aparat cu gaz inert si foloseste un electrod neconsumabil de wolfram sau tungsten. De asemenea, protejeaza suprafata de sudare prin eliberarea unui gaz protector care impiedica oxidarea.

Un aparat de sudura TIG (cu gaz inert) se poate transforma cu usurinta in cel mai bun aparat de sudura pentru tine mai ales daca iti doresti un aspect perfect al cordonului de sudura.

Printre avantajele sale se mai numara si faptul ca sudeaza foarte bine si materialele subtiri, sudura rezultata este rezistenta, precisa, neteda, fara reziduri, iar versatilitatea sa este una spectaculoasa: permite sudarea unei varietati foarte mari de metale si aliaje (atat fier, cat si neferoase).

Daca ne referim la dezavantajele unui aparat de sudura cu gaz inert trebuie sa stii ca procesul de sudura este mai lent, echipamentul mai costisitor, modul de utilizare este mai complex, comparativ cu alte aparate, iar pretul gazului poate fi, de asemenea, un dezavantaj, in anumite situatii specifice.

Aparat de sudura autogen

Un aparat de sudura autogen foloseste flacara oxiacetilenica si un fir metalic pentru a topi metalul si este folosit mai ales pentru taierea/debitarea si perforarea diverselor tipuri de materiale.

Acest aparat de sudura se poate transforma in cel mai bun aparat de sudura pentru tine in cazul in care lista sa de avantaje se suprapune perfect peste necesitatile si exigentele tale.

Astfel, printre avantajele achizitiei unui aparat de sudura autogen se numara faptul ca, la fel ca si aparatul MIG/MAG, poate fi folosit chiar si de incepatori si, in plus, poate suda inclusiv materiale degradate (chiar si ruginite) si poate fi utilizat in exterior chiar si in conditii dintre cele mai nefavorabile.

Daca vorbim despre dezavantajele achizitionarii unui astfel de aparat, atunci trebuie sa amintim dimensiunile sale mari, care ingreuneaza depozitarea si utilizarea, precum si faptul ca introduce multa caldura in material in timpul sudarii, asa ca apar frecvent deformatii.

Invertor de sudura

Daca vrei un aparat de sudura profesional, vei alege intotdeauna un invertor. De ce spunem asta? Pentru ca acest model are avantajul unei forme mai compacte si practice, fiind mai usor de folosit si mutat dintr-un loc in altul.

Diferenta dintre un aparat de sudura clasic si un invertor de sudura este una semnificativa si din punct de vedere al consumului: invertoarele au un consum de curent mai mic, asadar vei avea un randament excelent cu mai putine cheltuieli. In comert poti gasi atat invertoare de sudura de tip MMA, cat si MIG/MAG sau TIG.

Materialul de sudat

In procesul de achizitie trebuie sa iei in considerare nu doar tipul aparatului de sudura, ci si materialul care va fi sudat. In general, unele aparate de sudura sunt mai eficiente pentru anumite tipuri de metal, in timp ce altele fac fata mai greu provocarilor impuse de un metal mai pretentios.

De exemplu, otelul de orice tip nu ridica mari probleme, indiferent de aparatul de sudura folosit, insa aluminiul, care se deformeaza mai usor si care are o conductibilitate mai mare, va necesita o atentie mai mare.

Daca tot aminteam anterior de materiale mai pretentioase, mai trebuie sa stii ca in aceasta categorie putem include titanul, cuprul si magneziul.

Asadar, va trebui sa iei in considerare ce materiale vei suda mai des pentru a-ti putea da seama ce tip de aparat de sudura este cel mai potrivit pentru necesitatile acestor materiale.

Tipul de electrod

Tipul de electrod este un alt criteriu important de care este bine sa tii cont atunci cand achizitionezi un aparat de sudura.

Un anumit tip de electrod va actiona mai eficient pe un anumit tip de material sau pe o anumita suprafata, in timp ce un alt electrod s-ar putea sa nu inregistreze rezultate la fel de bune.

In plus, calitatea imbinarii va si ea influentata de tipul de electrod folosit. In comert vei gasi electrozi permanenti si electrozi de adaos sau consumabili. Cei de adaos se impart, la randul lor, in trei categorii: rutilici, bazici si celulozici.

Electrozii rutilici sunt recomandati daca vrei sa executi suduri foarte fine. Cei bazici sunt ideali pentru sudura conventionala, care se doreste a fi in primul rand trainica si de calitate. In ceea ce priveste categoria electrozilor celulozici, acestia sunt ideali, in general, pentru sudarea tevilor.

In concluzie, alegerea in functie de tipul de electrod va trebui sa o faci tinand cont de ce tip de metale vei suda mai des – mai precis, aparatul de sudura ales va trebui sa suporte tipul respectiv de electrozi.

Randamentul aparatului de sudura

Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere este randamentul aparatului de sudura pe care vrei sa il achizitionezi.

Cel mai bun aparat de sudura din punct de vedere al randamentului este, asa cum aminteam si undeva mai sus, cel cu invertor. Un astfel de model asigura o sudura puternica si are un consum mic de energie electrica, cu alte cuvinte raportul consum-randament este foarte bun.

Cu toate acestea, pretul este, de regula, mai piperat, insa daca tii cont si de faptul ca un astfel de aparat functioneaza atat pe curent continuu, cat si alternativ, ca asigura o topire eficienta, puternica si ca poate fi folosit cu orice tip de electrod, atunci investitia poate fi considerata excelenta.

Producatorul aparatului de sudura ales

Ultimul criteriu important de care este bine sa tii cont atunci cand achizitionezi un aparat de sudura este reputatia producatorului. De cele mai multe ori, aparatele de sudura semnate de producatori renumiti, cu reputatie impecabila, sunt mult mai bune si mai rezistente decat cele care nu au in spate garantia oferita de un brand puternic.

Cele mai bune aparate de sudura sunt cele produse de Miller Electric, Kemppi, Esab si Lincoln Electric, pe care le gasesti si in magazinul DeTop.

De altfel, DeTop este importator autorizat al acestor aparate de sudura si, pe langa garantia oferita pentru fiecare produs in parte, asigura si service, plus servicii post-garantie.

Asadar, daca esti in cautarea celui mai bun aparat de sudura, te invitam sa consulti catalogul DeTop.

Iti punem la dispozitie o gama foarte variata de produse si cel mai bun raport calitate-pret, iar daca ai intrebari suplimentare, nu ezita sa ne contactezi pe adresa de e-mail sau la telefonul afisate in site, iti stam la dispozitie!

vineri, 12 martie 2021

Ghid online de scule electrice

 Ghid pentru achizitionarea celor mai bune scule electrice

 Desi la prima vedere poate parea usor sa alegi cele mai bune scule electrice, in realitate lucrurile se pot complica foarte mult la fata locului, mai ales pe fondul varietatii de modele existente pe piata.

Dincolo de aceste considerente generale, sintagma „cele mai bune scule electrice” este una subiectiva, putand insemna ceva diferit pentru fiecare cumparator in parte, insa este la fel de adevarat ca exista, totusi, si seturi de caracteristici tehnice care transforma un produs intr-unul calitativ, superior.

In cele ce urmeaza iti propunem, asadar, sa aflam impreuna care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea celor mai bune scule electrice.

Cum alegi cele mai bune scule electrice?

Asa cum aminteam anterior, daca tii cont de cateva criterii fundamentele vei reusi sa faci cea mai buna alegere pentru atelierul din gospodarie sau pentru firma ta, dupa caz.

Alege intotdeauna un magazin care ofera calitate

Pe piata exista, in general, o multitudine de magazine, atat fizice, cat si online, care ofera, de cele mai multe ori, produse similare. Tentatia de a achiziona un produs mai ieftin poate fi mare, insa trebuie sa iei in considerare faptul ca pretul ieftin pe care il platesti acum s-ar putea sa fie invers proportional cu durata de viata a produsului ales si calitatea materialelor din care este realizat.

Prin urmare este intotdeauna indicat sa iti aloci timp pentru a compara diverse alternative si pentru a gasi cel mai bun raport calitate-pret.

Fa-ti timp sa verifici reputatia comerciantului ales

In momentul de fata este foarte usor sa afli care e reputatia unui anumit comerciant: este suficient sa verifici recenziile pe care le-au lasat cumparatorii (le poti gasi fie pe forumuri, fie pe pagina de Facebook a comerciantului sau chiar pe bloguri, sub forma de articole).

Atunci cand recenziile lasate de cumparatori la adresa comerciantului pe care il ai in vedere sunt majoritar pozitive, acest lucru poate fi considerat un indiciu major al seriozitatii si profesionalismului pe care le ofera comerciantul respectiv.

Invata sa diferentiezi sculele electrice originale de cele contrafacute

Produsele contrafacute nu reusesc sa copieze toate elementele si insemnele unui produs original, asa ca va trebui sa acorzi o atentie foarte mare detaliilor.

In caz ca ai dubii in privinta produsului pe care vrei sa il achizitionezi este bine sa apelezi la ajutorul unui expert, care te va ajuta sa iti dai seama mai repede daca produsul vizat reprezinta o achizitie buna.

Pentru a te proteja si mai eficient de aceasta posibila problema poti sa alegi sa achizitionezi produsul dorit de la importatori certificati, care nu numai ca sunt distribuitori oficiali ai produselor respective, ci ofera si diverse seturi de garantii extinse.

Indreapta-ti atentia catre un magazin care ofera service si mentenanta

De asemenea, este recomandat sa incerci sa achizitionezi sculele electrice de care ai nevoie de la branduri care au propriul service si care ofera servicii de mentenanta. Cel mai probabil stii deja ce se intampla, de exemplu, cu o motocoasa care se defecteaza in plin sezon de cosit – vei gasi cu greu un service care sa o repare intr-un interval de timp rezonabil si la un pret rezonabil.

In plus, este de preferat sa alegi un distribuitor care are showroom si service (si) in zona in care locuiesti.

Unele scule electrice au nevoie de piese speciale, care nu se gasesc decat in service-ul brandului sau distribuitorului oficial al produselor respective, asa ca nu ar fi de dorit sa comanzi o masina de gaurit din Bucuresti, cata vreme tu locuiesti in Cluj pentru ca, in cazul in care ar suferi o defectiune, vei fi nevoit sa o trimiti inapoi si sa astepti mult mai mult timp pana este reparata.

Ia in considerare si timpul de livrare

De cele mai multe ori, magazinele care comercializeaza scule electrice sau utilaje specializate nu au tot timpul pe stoc toate produsele, acestea fiind comandate doar in momentul in care tu plasezi comanda. Este normal sa fie asa mai ales in cazul magazinelor online, care nu dispun de spatiu fizic pentru a gazdui toate produsele pe care le ofera spre vanzare.

Asadar, este important sa te asiguri ca alegi un magazin care garanteaza un timp de livrare acceptabil, mai ales daca esti in situatia de-a avea nevoie urgenta de produsul respectiv.

In plus, atunci cand faci comanda mai este important sa te asiguri si ca vei fi anuntat in cazul in care timpul de livrare ar putea fi marit din diverse motive.

Sfaturile specialistilor nostri pentru cele mai bune scule electrice

Pe langa toate sfaturile de mai sus, specialistii DeTop iti mai recomanda sa alegi intotdeauna un distribuitor cu o experienta vasta in domeniu si cu o vechime semnificativa.

Pe o piata in care concurenta este acerba, o experienta vasta si o vechime considerabila sunt dovada ca distribuitorul respectiv a oferit intotdeauna calitate si profesionalism clientilor sai.

In plus, daca alegi sa cumperi online, alege intotdeauna un distribuitor sau un magazin online care ofera si consultanta. In cazul in care nu esti foarte sigur ce scule electrice sunt cele mai potrivite pentru necesitatile sau pentru proiectele tale, un consultant iti va fi de mare ajutor.

DeTop iti pune la dispozitie scule electrice care pot fi utilizate atat pentru atelierul personal, cat si in domenii precum industrie, constructii si instalatii.

Pentru constructii ti-am pregatit ciocane rotopercutante si ciocane demolatoare sau telemetre pentru masurari in locuri greu accesibile.

Pentru industrie avem polizoare si masini de gaurit, alaturi de o gama variata de masini de debitat si slefuit diferite profile.

Pentru instalatii iti oferim scule electrice care asigura presarea fitingurilor, desfundarea conductelor si lipirea tevilor.

Asadar, daca iti doresti sa achizitionezi cele mai bune scule electrice, te invitam sa rasfoiesti categoria dedicata din site si sa alegi tot ceea ce iti trebuie.

De asemenea, iti oferim si consultanta gratuita atat in procesul de pre-achizitie, cat si post-achizitie, asa ca, daca ai nevoie de ajutor sau ai si alte intrebari, iti stam la dispozitie fie prin intermediul adresei de e-mail, fie la telefonul afisat in site.

marți, 16 februarie 2021

Pompa submersibila

 O pompa submersibila are rolul de a scoate apa la suprafata, de la o adancime apreciabila, cu puterea motorului sau. Aceasta este de mare folos, intrucat isi dovedeste eficienta si profitabilitatea intr-o gospodarie in care este nevoie de extragerea unei cantitati mari de apa. Citeste urmatoarele randuri pentru a afla mai multe informatii utile despre pompele submersibile si cum poti alege pe cea mai potrivita, in functie de mai multi factori.

Pompa submersibila – ce este si ce rol are?

Dupa cum am mentionat, rolul pompei submersibile este de a scoate apa la suprafata atunci cand sub alte forme de a o face este dificil sau imposibil. Aceasta are rolul de a facilita extractia apei si de a directiona-o in locul dorit. Pe de alta parte, o putem folosi pentru a goli de apa recipiente mari, ce nu pot fi usor manevrate sau chiar fantani si puturi ce necesita golire si curatare. Cu motorul electric si pompa montate in acelasi corp care va intra in apa, ea va primi curent electric printr-un cablu ce este conectat la motor. Etansata complet, ea va impiedica scurgerile de apa, dar va fi si protejata electric si nu te vei curenta in timpul folosirii acesteia.

Probabil ca ai mai auzit de pompa submersibila in comparatia cu un hidrofor. Diferenta dintre acestea doua consta in felul in care functioneaza. Hidroforul aspira apa si ulterior o pompeaza, in vreme ce pompa sumbersibila o aduce catre exterior, prin impingere. Din cauza ca hidroforul foloseste mai multa energie electrica pentru a ridica apa la suprafata, pompa submersibila se dovedeste a fi mai economica si mai avantajoasa din acest punct de vedere. Asta pentru ca ea se va folosi de presiunea directa a apei pentru a o ridica.

Pe de alta parte, un hidrofor are nevoie de o camera tehnica si reprezinta un intreg ansamblu de elemente, pompa submersibila neavand nevoie de acest spatiu. Mai mult, fata de un hidrofor care este foarte zgomotos, o pompa submersibila va trage apa la suprafata intr-un mod silentios.

Spre deosebire de un hidrofor, pompa submersibila poate scoate apa de la o adancime mai mare de 8m. Felul in care scoate apa se bazeaza pe rotatiile motorului sau centrifugal, scufundandu-se in pozitie verticala, apa fiind supusa unei forte centrifuge care va ajuta la transformarea unei parti din energia cinetica in energie potentiala, presiunea rezultata impingand apa la suprafata.

Sfaturi ca sa alegi o pompa submersibila de calitate

In primul rand, alegerea unei pompe submersibile depinde in

principiu de nevoile tale si este indicat ca aceasta sa raspunda anumitor

cerinte. Daca apa este curata, atunci vom alege o pompa submersibila de apa curata,

care nu va avea nevoie de filtru. In caz contrar, o pompa speciala, anume pompa

submersibila pentru apa murdara iti va fi de ajutor, filtrand impuritatile si

impiedicandu-le sa ajunga la motor, destul de rezistent in timp.

Pe de alta parte, pentru adancimi de pana la 9 m (lacuri si iazuri), vom avea nevoie de o pompa submersibila in sistem hidrofor, care va pompa apa cu mare putere, in functie de distanta dintre sursa de apa si locul in care este nevoie sa ajunga. O pompa submersibila eficienta va oferi o presiune de 1 bar la fiecare 10 m adancime, asadar putem afla indicele de presiune impartind adancimea maxima de la care poate pompa apa la 10. Pentru adancimi mai mari de 10 m, vom avea nevoie de o pompa submersibila cu ejector, sau, in cazul unei distante de transfer mai mare de 20 m, vom folosi o pompa submersibila multietajata cu turbina.   

In cazul in care ai nevoie de un debit mai mare, va trebui sa alegi o pompa cu debit de defulare intre 2-4mc/h sau poate chiar mai mult. Daca nu se impune folosirea apei decat in scop menajer si pentru o familie mica, atunci o pompa cu debit 1-2mc/h este suficienta.

Referitor la anumite componente ale pompei submersibile, ar trebui sa fii atent la urmatoarele:

  • Materialul din care e confectionata aceasta e indicat sa fie din inox, pentru o mai lunga durata de functionare;
  • Presostatul va indica nivelul de presiune si te va ajuta sa identifici eventuale problem de presiune;
  • Flotorul sau plutitorul asigura fiabilitatea pompei, oprind pompa daca nu se gaseste apa, prevenind degradarea pompei, cat si consumul inutil de energie. Alege o pompa cu flotor automat, care sa porneasca imediat ce nivelul apei va creste.

In ce priveste sistemul de alimentare, pompele de alimentare pot fi pe baza de carburant sau electricitate. Cele cu carburant nu se preteaza pentru locuintele simple. Pe de alta parte, pompele electrice sunt fie pe baza de accumulator, utile in cazul in care avem nevoie de pomparea unei cantitati mici de apa, fie cu cablu de alimentare. Numarul de watti este important in detectarea puterii si a consumului de curent, iar cablul de alimentare trebuie sa fie indeajuns de lung incat sa ajunga sa poata fi conectat la curent.

Pompa submersibila – 3 recomandari ale specialistilor nostri

Printre recomandarile noastre de top in ce priveste o pompa submersibila eficienta se afla urmatoarele 3 optiuni din gama noastra variata, menita sa te ajute si sa raspunda nevoilor tale.

Astfel, pompa submersibila OPTIMA MA 10MT cu corpul din inox, pentru ape murdare este extrem de eficace datorita caracteristicilor sale tehnice si de constructive si se preteaza pentru utilizarea acesteia in instalatii fixe sau temporare pentru transferul apelor murdare. Aceasta are multiple utilizari, precum vidanjarea foselor septice, alimentarea unor mici sisteme de irigatii dar si golirea sau umplerea piscinelor.

In ce priveste o pompa submersibila pentru ape curate pentru uz general, modelul WTP250 este potrivit pentru transferul apelor curate sau cu particule in suspensie de maxim 5mm, fiind usor de manevrat datorita dimensiunii si greutatii reduse, dar si automatizarii de tip flotor electric.  

Pentru evacuarea apelor murdare provenite din inundatii, golirea beciurilor, a subsolurilor sau a diferitelor rezervoare, pompa OMEGA 2 isi face treaba cu rigurozitate, avand corpul din aluminiu, prezentand un plutitor de siguranta si o dubla etansare cu simeringuri.

marți, 9 februarie 2021

Cel mai bun redresor auto

Daca iti doresti sa afli care ar putea fi cel mai bun redresor auto si cum poti sa iti dai seama de principalele caracteristici si functii pe care trebuie sa le urmaresti, citeste urmatorul ghid creat special pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere in acest sens.

Fiind unul dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul oricarui sofer auto, redresorul auto te poate salva in situatiile de urgenta. Acesta este de un real ajutor atunci cand bateria masinii este pe punctul de a se descarca sau s-a descarcat, el avand rolul de a reincarca-o. Cea mai importanta piesa a sistemului electronic al autoturismului, bateria auto se poate uza in timp, mai repede sau mai tarziu. De cele mai multe ori, motivul principal de uzaj se datoreaza faptului ca bateria a functionat pe un nivel slab de incarcare in timp ce temperatura de afara era cu mult sub 0 grade Celsius. Tocmai de aceea, un redresor auto ii va ajuta sa incarce bateria auto atunci cand este absoluta nevoie, dar isi va dovedi utilitatea si eficienta si in alte cazuri in care intampini probleme cu masina.

Sfaturi, pareri si recomandari pentru cel mai bun redresor auto

Pentru a face alegerea corecta, este important sa urmarim ce dotari de siguranta si functii are, care este durata de incarcare, cat si criteriul de compatibilitate cu bateria auto pe care o avem. Asadar, nu putem alege orice redresor care ne iese in cale, ci sunt cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont.

In primul rand, este necesar sa verificam daca redresorul ales este compatibil cu bateria masinii noastre, intrucat cata vreme redresorul ales nu intruneste aceasta conditie, nu ne putem folosi de el, oricat de calitativ ar fi. De aceea, este necesar sa aflam ce tip de baterie auto avem (baterii de calciu, baterii plumb-gel ori plumb-acid, baterii umede, etc), pentru a alege varianta corecta. De asemenea, voltajul bateriei auto trebuie sa fie acelasi cu voltajul redresorului.

Pe de alta parte, cel mai bun redresor ar trebui sa prezinte sisteme de protectii care sa prelungeasca durata de functionare atat a bateriei, cat si a incarcatorului auto. Acest aspect este important cand vorbim despre protectie la supraincalzire si la scurt-circuit data de capacitatea de a detecta amperajul si voltajul, protectia la polarizarea inversa (pentru a conecta corect clestii intre redresor si acumulator auto), cat si protectia anti-scantei, caracteristici importante in prevenirea unui incendiu.

In alta ordine de idei, portabilitatea este si ea un criteriu relevant in alegerea redresorului potrivit. Este important ca acesta sa aiba dimensiuni cat mai reduse, o greutate si un design care sa ne permita sa il manevram, sa il conectam si sa il depozitam cu usurinta.

Si amperajul este un criteriu de care trebuie sa tinem cont. Cu cat amperajul redresorului este mai mare, cu atat incarcarea bateriei se va face mai rapid. Practic, o regula importanta de care trebuie sa nu uitam in acest caz este faptul ca  amperajul redresorului trebuie sa reprezinte cel putin 10% din amperajul bateriei auto. De exemplu, daca aceasta va fi de 60 Ah, redresorul trebuie sa fie de cel putin 6 Ah. In plus, recomandarea cea mai importanta in acest sens este sa alegem un redresor de peste 10 Ah, pentru a evita uzarea si defectarea acestora in scurt timp.

Trebuie sa tinem cont, de asemenea, si de puterea absorbita si curentul la start. Aceste doua indicatoare ne vor arata daca redresorul este capabil sa sa porneasca motorul fara timp de asteptare indelungat si cat anume va consuma la incarcare. Cu cat redresoarele masoara mai mai multi amperi la start, cu atat timpul de asteptare va fi mai mic, adica nu va fi nevoie sa astepti o reincarcare in prealabil, putand sa pornesti motorul imediat.

Un redresor auto trebuie sa aiba neaparat urmatoarele accesorii: temporizatorul, util in cazul unei incarcari rapide, optiunea de a se opri automat dupa ce a atins nivelul de incarcare dorit, clestii bine izolati pentru borne si cablurile aferente acestora, maner sau roti pentru transport facil, adaptor de incarcare 230V AC si moduri de incarcare diferite (de mentenanta, de incarcare rapida si start direct).

Recomandarile noastre in materie de redresor auto sunt variate si sunt bazate pe analize si cercetari amanuntite in domeniu, ce vor fi mai apoi aplicate pe nevoile tale si tipul de baterie pe care il detii. Cu siguranta acum vei putea face o alegere inspirata si informata, bazandu-te pe detaliile oferite mai sus.

luni, 11 ianuarie 2021

Sudarea fontei

Sudarea fontei este un subiect ce intrigă mulți meseriași, până ce descoperă exact cum se realizează acest lucru. Asta se datorează faptului că fontă nealiata conține o cantitate mare de carbon, în jur de 4,5%, ceea ce o face în mod obișnuit casantă și nesudabila. Dacă vorbim însă de fontele aliate, ce conțîn elemente de aliere  (crom, nichel, fosfor sau siliciu), în funcție de scopul în care acestea vor fi utilizate, proprietatea de sudabilitate va deveni astfel posibilă. Îmbinarea omogenă a unor piese din fontă se va putea obține numai între astfel de fonte și prin două modalități de sudură, sudarea la rece (70-1500C) și sudarea la cald (400 – 6000C).

Sudarea fontei la rece

Acest procedeu presupune mai întâi preîncălzirea pieselor de fontă ce urmează a fi sudate, la temperaturi cuprinse între 70 și 1000C. În timpul sudării, însă, este necesar că încălzirea pieselor să fie cât mai redusă și temperatura între treceri să nu fie mai mare decât 1500C. Asta pentru că piesele din fontă trebuie încălzite treptat, în cuptor sau la o flacăra de gaze, pentru că un eventual șoc termic ce ar putea să ducă la fisurare, să fie evitat.

Pentru că sudură să fie impecabilă, fontă trebuie să fie curățată și să i se îndepărteze eventualele defecte (prin prelucrare mecanică), înainte că procesul de sudare la rece să înceapă. Se vor folosi electrozi înveliți pe baza de nichel, ce se vor ține în cuptor la calcinat, pentru că hidrogenul din înveliș să nu interfereze în proces, întrucât acesta nu va fi benefic pentru sudură.

Sudură la rece trebuie să se facă urmând o anumită tehnică, și anume, sudarea cu cordoane scurte, de dimensiuni cuprinse între 15-25 mm, printr-o detensionare mecanică sacadată, adică prin ciocanirea cu ajutorul unui ciocan special cu vârful rotunjit. Această acțiune de a ciocani pe cordonul cald va determina materialul depus să se întindă, împiedicând fontă să se dilate și deci, implicit, să se fisureze. După ce procesul de sudură este finalizat, piesă din fontă trebuie învelită cu vată minerală, vată de sticlă sau aztbest, pentru a avea parte de o răcire lentă. 

Pentru a evita apariția fisurilor, a porilor sau a scurgerilor de metal din sudură (dată de fluiditatea ridicată a fontei) trebuie urmate cu strictețe aceste indicații de baza, cât și aplicarea de tratamente termice post-sudură. Este important că materialele de adaos să fie cele potrivite, piesele să fie preincalzite și sudură să fie făcută numai în poziție orizontală sau jgheab.

Sudarea fontei la cald

Acest procedeu va necesită materiale de adaos care prezintă o plasticitate ridicată și cu un conținut scăzut de carbon, pentru a se evita fisurarea. Și în acest caz este necesară preîncălzirea pieselor de fontă ce urmează a fi sudate, însă la o temperatura mult mai mare, cuprinsă între 400-6000C, ce se va menține pe toată durata sudării. Răcirea lentă este esențială pentru a nu se formă structuri dure, care deveni fi fragile.

La fel că în cazul sudării la rece, hidrogenul difuzibil trebuie să fie limitat, iar post-sudare este necesar un tratament termic pentru piesele de fontă. Spre deosebire de celălalt procedeu prezentat de sudare, acesta are o productivitate scăzută și va impune niște condiții dificile de lucru pentru maestrul sudor. În funcție de preferințe și de posibilități, sudarea la rece sau la cald a fontei se va face eficient doar dacă se vor respectă regulile de baza în inițierea acestor procedee.

Sudarea tablei

 

Sudarea este procesul prin care se unesc, se lipesc două obiecte, acestea având de obicei componentă metalică sau termoplastică, prin utilizarea căldurii sau a presiunii, cu ajutorul unor materiale de adaos sau fără. Dacă acest proces de îmbinare este realizat prin schimbarea de faza a materialului, el se va numi sudare prin topire. În urmă acestei sudari prin topire va apărea o zona influențată termic, unde pot apărea modificări de tip microstructural care vor reduce rezistență produsului metalic sudat. Tocmai de aceea, este recomandat că această zona să fie de o dimensiune cât mai mică, pentru că proprietățile mecanice ale celor două materiale ce vor fi sudate să nu fie afectate. Zona în care acestea se îmbină se va numi cordon de sudură și este de fapt un volum de material metalic solidificat care asigura continuitatea structurii cristaline a celor două materiale.

Sudarea tablei este un procedeu destul de simplu, dar care trebuie realizat cu atenție, mai ales dacă avem de-a face cu tablă zincată. Cu această trebuie operat cu grijă, pentru că stratul de zinc să nu se strice. În cele ce urmează vom vorbi despre două modalități principale de a suda tablă.

Sudarea tablei prin topire – procedee de sudare

În ce privește realizarea de suduri pe table prin topire, se pot folosi următoarele procedee de sudare:

  • Procedeul de sudare MIG/MAG;
  • Procedeul de sudare WIG;
  • Procedeul de sudare manuală cu electrod învelit.

Procedeul de sudare MIG/MAG este simplu, rapid și are că rezultat un cordon de sudură rezistent, estetic și neted. Acesta  se realizează într-un mediu de gaz protector, cu electrod fuzibil, pentru că baia de metal să fie protejată de elementele din atmosfera care pot influență caracteristicile cordonului de sudură (apă, oxigen, etc). Vei avea nevoie de un aparat de sudură MIG/MAG care va uni cele două suprafețe de tablă, cordonul de sudură fiind protejat datorită unui gaz inert, denumit MIG sau unul activ, denumit MAG. De obicei, gazele inerte MIG - heliul, argonul, sau amestecuri ale celor două - se folosesc pentru sudarea diverselor piese din cupru, aluminiu, magneziu sau titan. În cazul structurilor de oțel obișnuite, cum este tablă, gazul protector folosit va fi gazul activ MAG, adică dioxidul de carbon sau amestecul acestuia cu argonul.

Printre avantajele sudurii de tip MIG/MAG se numără sudură rezistență obținută, chiar și atunci când se operează cu table subțiri (în acest sens, se menționează gama largă de materiale și grosimi care se poate suda prin acest procedeu), viteză mare de sudură, aspectul estetic al cordonului de sudură, emisii reduse de fum în cazul aparatelor de sudură MIG/MAG și posibilitatea de a urmări baia de sudură permanent, pentru că lipsește zgura de pe cusătură.

Cel de-al doilea tip de sudură prin topire este procedeul de sudură de tip WIG cu arc electric și se realizează în mediu de gaz protector inert (argon) cu electrod nefuzibil. Acesta poate îmbină orice tip de materiale metalice, materialul de adaos fiind doar topit de arcul electric, nefiind transferat prin spațiul acestuia. Cu toate că realizează un cordon de sudură impecabil, sudarea WIG prezintă și inconveniente, precum productivitate redusă datorată unui coeficient de depunere mic, viteză mică de sudare, dificultăți de asigurare a unei protecții gazoase în spațiile deschise. De asemenea, este nevoie de un sudor experimentat care să realizeze lucrarea, pentru că de el va depinde calitatea produsului finit.

Cel de-al treilea procedeu de sudură prin topire este primul, cel mai vechi apărut și cel mai răspândit procedeu de sudare la nivel global folosit la sudarea tuturor tipurilor de oțel, a fontelor, nichelului și cuprului. Cu toate acestea, nu este chiar cel mai calitativ, din cauza pierderilor mari în capetele de electrozi, zgura sau stropi, în jur de 35%. În plus, acest procedeu de sudură prin topire dovedește o productivitate scăzută, o pătrundere mică și o calitate care depinde direct de îndemânarea și calificarea sudorului.

Sudarea tablei prin presiune – procedee de sudare

Acest tip de sudură presupune practic îmbinarea materialelor prin presiune, în stare solidă, cu sau fără încălzirea pieselor ce se vor îmbină, fără a se utiliza însă materiale de adaos. Acest procedeu înlocuiește nituirea și se aplică la îmbinarea tablelor sau altor profile metalice, prin suprapunere și apăsare.

Tipurile de procedee de sudare prin presiune sunt:

  • Procedeul de sudare prin presiune în puncte;
  • Procedeul de sudare în linie;
  • Procedeul de sudare în relief.

Sudarea prin presiune în puncte se aplică în cazul îmbinării între ele a tablelor cu profile subțiri, cu o grosime de până la 5mm. Practic, ea presupune îmbinarea acestora prin suprapunerea marginilor de sudat, rezultatul obținut fiind niște puncte sudate, imprimari ale varfurilor de contact. Acestea vor fi izolate sau adunate, în funcție de curentul și de presiunea exercitate.

Procedeul de sudare în linie este de fapt o sudare prin puncte parțial suprapuse; se realizează prin îmbinarea a două table subțiri pe o linie de sudare continuă, acestea fiind introduse și strânse între cele două role de contact prin care va trece curentul de sudare dirijat perpendicular pe piesele de sudat.

În ce privește procedeul de sudare în relief, acesta vizează punctele de sudură dintre o piesă plană și o altă prevăzută cu proeminente, sudură realizată concomitent cu ajutorul unor electrozi plani. Această tehnică de sudură are că avantaje suprafață de contact mare a electrozilor, ceea ce determina o uzură redusă, cât și sudarea mai multor puncte în mod simultan. Rezultatele acestui tip de sudură sunt impecabile.

Prin urmare, pentru obținerea unui rezultat satisfăcător al unei lucrări de sudură, este indicată alegerea unui aparat de sudură care să poată fi ușor de folosit, fără calificări superioare și experiență bogată în domeniu și care să garanteze o sudură de calitate. În acest sens, o serie întreagă de aparate de sudură MIG-MAG va stau la dispoziție, pentru a va aduce cât mai aproape de rezultatul dorit în ceea ce privește sudarea tablei prin topire.

miercuri, 16 decembrie 2020

5 motive pentru a cumpăra online de pe scule.detop.ro

 

Oricât de performante ar fi aparatul de sudură, grupul electrogen, motopompa sau utilajele de construcții pe care le deții, la un moment dat timpul și uzura își vor spune cuvântul și va trebui să le înlocuiești cu altele noi.

Următorul pas? Majoritatea persoanelor ar răspunde: „Următorul pas va fi să pierd o grămadă de timp (pe care oricum nu îl am) căutând echipamentul de care am nevoie”. Răspunsul ar fi corect, dacă ne referim la achiziția dintr-un magazin fizic. Atunci când alegi să cumperi echipamentele de care ai nevoie din magazine fizice vei avea nevoie, în general, de câteva zile (sau chiar săptămâni) în care să iei la pas magazinele, să consulți ofertele disponibile, să compari caracteristicile tehnice și, mai ales, prețurile.

Ce ai spune, însă, ca mai degrabă să compari prețurile oferite de diverși producători și furnizori în doar câteva minute și să profiți constant de prețuri avantajoase, oferte speciale și discount-uri semnificative?

Poți profita de toate aceste avantaje atunci când alegi să faci cumpărături online. În plus, pe site-uri precum scule.detop.ro poți profita în această perioadă și de o lichidare de stoc și de reduceri de prețuri de până la 40% la toate produsele disponibile.

Iar dacă nu ești încă foarte convins, îți propunem să trecem împreună în revistă principalele 5 motive pentru care ar trebui să iei în considerare ideea de a cumpăra online de pe scule.detop.ro.

Echipamente și utilaje cu accesorii perfect compatibile

Așa cum aminteam anterior, în magaiznul De Top găsești o gamă variată de produse, de la motopompe, aparate de sudură, freze de zăpadă, la redresoare auto, grupuri electrogene și diverse alte utilaje de construcții.

Toate echipamentele și utilajele comercializate vin la pachet cu accesorii perfect compatibile, cu alte cuvinte vei scăpa de grija de a mai căuta accesoriile potrivite și de posibila neplăcere de a constata că accesoriile alese nu sunt compatibile.

Atunci când achiziționezi, de exemplu, un aparat de sudură Bohler, Miller sau Kemppi din magazinul online De Top, toate accesoriile de care ai nevoie sunt oferite de același producător, așadar nu vor exista probleme de compatibilitate.

De cealaltă parte, atunci când alegi să cumperi dintr-un magazin fizic, care nu pune, în general, preț pe importul de accesorii din aceeași gamă / semnate de același producător, va trebui să alegi accesoriile de care ai nevoie din alt magazin, iar șansele ca respectivele accesorii să fie compatibile cu produsul deja achiziționat sunt destul de mici.  

Prețuri corecte și avantajoase

Fiind vorba de produse originale, semnate de unii dintre cei mai renumiți producători din domeniu, toate echipamentele și utilajele disponibile pe De Top au prețuri foarte avantajoase dintr-un motiv destul de simplu: vorbim de produse care nu au parte de adaosuri suplimentare la nivel de preț, precum cele pe care le regăsim în majoritatea magazinelor fizice.

Uneori, însă, în cazul magazinelor fizice prețurile mai mari pot fi chiar justificate: un magazin fizic plătește un spațiu în care păstrează marfa și are mai mulți angajați. În cazul unui magazin online nu există costuri suplimentare rezultate din stocarea produselor într-un spațiu fizic sau din nevoia de a plăti salarii pentru foarte mulți angajați. Prin urmare și prețurile pe care un magazin online le practică pentru produsele comercializate sunt, în general, mult mai mici.

Calitate garantată de producători de renume internațional

Magazinul online De Top, de exemplu, comercializează doar produse semnate de unii dintre cei mai renumiți producători din domeniile respective.

Miller, Lincoln Electric, Kemppi, Telwin, SDMO, Honda, Hitachi sau Makita sunt doar câțiva dintre producătorii internaționali de echipamente și utilaje care se află constant în portofoliul De Top.

Fiind vorba de producători foarte cunoscuți, calitatea produselor este implicită și subliniată de longevitatea companiilor respective pe o piață internațională foarte competitivă. În plus, fiecare produs vine la pachet cu o garanție de minimum 12 luni, pentru ca tu să fii sigur că atunci când ai făcut achiziția te vei putea baza pe echipa De Top pentru a remedia eventuale inconveniente care ar putea apărea.

Consultanță gratuită pre și post-achiziție

Spre deosebire de un magazin fizic, majoritatea magazinelor online, printre care și De Top, oferă consultanță gratuită la achiziționarea unui produs. Acest aspect se dovedește foarte util mai ales atunci când vrei să achiziționezi produse care necesită o investiție majoră.

Atunci când e vorba de un efort financiar considerabil, cel mai probabil îți vei dori ca produsul ales să fie perfect pliat pe necesitățile și exigențele tale. Un consultant se va asigura că echipamentul sau utilajul pe care îl dorești se pliază perfect pe nevoile tale, iar în cazul în care acest lucru nu se întâmplă, îți va recomanda un produs mai potrivit.

Poți cumpăra și fără bani cash

Dacă într-un magazin fizic ești nevoit, în majoritatea cazurilor, să cumperi cu bani cash, în magazinele online ai parte de o varietate mai mare de opțiuni. De exemplu, unele site-uri oferă posibilitatea de a achita produsul dorit în rate și, în plus, asigură transport gratuit pentru produsul ales.

În alte magazine online, precum De Top, poți alege să achiziționezi un produs inclusiv prin finanțări nerambursabile: Fonduri Europene, Fonduri Norvegiene sau Scheme de Ajutor de Stat. Dacă alegi această variantă, consultanții din echipa De Top te vor ajuta să elaborezi lista de produse dorite și să beneficiezi, în plus, și de 10% discount la toate serviciile oferite de partenerii De Top.

Așadar, acestea sunt principalele 5 motive pentru a alege să cumperi online de pe scule.detop.ro.

Nu în ultimul rând, nu uita că în contextul pandemiei de COVID-19 autoritățile ne încurajează să evităm cât mai mult să luăm contact cu alte persoane, iar magazinele fizice favorizează contactul cu grupuri mai mici sau mai mari de persoane.

Prin urmare, ori de câte ori este posibil, alege să ai grijă de sănătatea ta și de sănătatea celor din jurul tău și să îți faci cumpărăturile online. Acestea fiind spuse, îți dorim spor la cumpărături!

sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Alegerea unei masini de insurubat si gaurit pentru tine si casa ta

Masina de insurubat si gaurit este probabil una dintre cele mai cunoscute si folosite unelte. Bormasina, asa cum este denumita in mod uzual, este foarte utila in casa si poate fi manuita de oricine cu putina indemanare. Asadar, daca sunteti pasionati de bricolaj sau va ocupati des de reparatii prin casa, in mod sigur veti dori sa aveti in trusa de instrumente cea mai buna masina de insurubat si gaurit de calitate.

Fie ca sunteti profesionisti in domeniul constructiilor sau la inceput de drum si doriti sa aveti in dotare o masina de insurubat si gaurit de calitate, este esential sa tineti cont de cateva sfaturi pentru achizitionarea aparatului.

Masina de insurubat si gaurit de calitate – unealta multifunctionala

Bormasina este, in principal, o unealta pentru gaurit. Totusi, cei care doresc o unealta 2 in 1 pot alege un model cu functia de insurubare. Pe langa faptul ca este mai practica, asa se vor economisi si banii care s-ar cheltui pentru o surubelnita electrica. Cei care au nevoie de mai multe unelte intr-una singura pot alege o masina de insurubat si gaurit de calitate, care are in componenta capete pentru slefuire, frezare si taiere.

Modelele obisnuite au un pret mai mic, insa se deterioreaza pe parcursul anilor, in timp ce o masina de insurubat si gaurit de calitate, care poate fi folosita in mai multe scopuri, are capacitatea sa reziste mai mult timp, chiar si in medii dure de lucru.

Masina de insurubat si gaurit – sfaturi pentru o selectie de calitate

Criteriile de alegere pentru o masina de insurubat si gaurit de calitate sunt complexe. De cele mai multe ori, cumparatorului ii este foarte dificil sa aleaga un model. Daca sunteti indecisi cu privire la ce masina de insurubat si gaurit de calitate sa alegeti, iata cateva caracteristici esentiale dupa care va puteti orienta atunci cand achizitionati aparatul!

1.     Puterea motorului electric

Puterea motorului va influenta in mod direct tipul de material cu care veti putea lucra. Daca folositi dispozitivul pentru functia de insururbare sau preferati sa lucrati cu lemn, o bormasina de putere mica, alimentata la o baterie de 3.6-4.8V poate fi suficienta. Pentru prelucrarea metalului sau materialului plastic dur veti avea, insa, nevoie de un aparat mai puternic, inclus in categoria de putere medie spre mare, alimentat cu o baterie de 18V sau 24V.

2.     Alimentarea

Aceasta caracteristica determina puterea maxima de gaurire. De aceea, trebuie aleasa in functie de aplicatiile in care va fi utilizata masina de insurubat si gaurit. De exemplu, o masina de insurubat si gaurit cu acumulatori reincarcabili aduce avantajul libertatii miscarilor. Un alte aspect important este modul in care se schimba acumulatorii, care trebuie sa fie rapid si sigur. In cazul modelelor cu cablu, atentia se va indrepta catre lungimea cablului si catre protectia la repornirea automata.

3.     Autonomia acumulatorului si timpul de incarcare

Aceste aspecte sunt importante in alegerea modelului de masina de insurubat si gaurit de calitate. Unele masini au capacitatea de a se incarca in doar 15 minute, iar altele au nevoie chiar de peste doua ore. Cei care au un volum mare de munca pot achizitiona doua modele de masini de insurubat si gaurit: unul care se incarca mai repede, dar pentru care timpul de utilizare este mai mic si un altul care se incarca in 1-2 ore, dar care se poate folosi un timp mai indelungat pana la descarcare. Astfel, timpul de lucru poate fi eficientizat.

4.     Indicatorul nivelului de incarcare

O masina de insurubat si gaurit de calitate trebuie sa fie prevazuta cu LED-uri care permit verificarea nivelului de incarcare a acumulatorului.

5.     Viteza de gaurire

Viteza poate varia in functie de materialul care va fi gaurit. Pentru o masina de insurubat si gaurit de calitate, minimul vitezei este de 300 RPM, iar maximul este de 1500 RPM. Betonul, lemnul si otelul se pot gauri, de exemplu, cu 1000 RPM sau chiar mai putin. Specialistii sustin ca vitezele mari sunt destinate pentru realizarea de gauri foarte inguste.

6.     Greutatea masinii

Masina de insurubat si gaurit de calitate are, de obicei, o greutate incepand de la 1 kg si poate ajunge pana la peste 33 de kg. Se recomanda alegerea aparatului mai usor pentru o manevrare in zona de activitate casnica. De exemplu, cele de 1.5-2 kg sunt ideale. Pentru mediul industrial sau mediile dure de lucru, o masina de insurubat si gaurit trebuie sa fie cat mai mare, pentru a avea forta necesara.

7.     Nivelul de zgomot

Ideal este ca nivelul de zgomot sa fie cat mai mic. Totusi, in functie de performanta, masinile de insurubat si gaurit pot ajunge la un nivel de zgomot mai mare, cu valori de 90-100 decibeli.

8.     Mandrina

Este capul burghiului, iar cele mai multe modele ofera o prindere rapida. La fel de important este si diametrul de strangere al mandrinei, care determina maximul burghielor ce pot fi instalate.

9.     Forma manerului

Prezenta unui strat de aderenta bun pe maner poate creste nivelul de siguranta in timpul lucrului, reducandu-se riscurile accidentelor pe care le pot suferi utilizatorii.

miercuri, 18 noiembrie 2020

Recomandări top 5 aparate de sudură bune

Procesul de sudură se referă la îmbinarea a două obiecte din materiale metalice, utilizându-se căldura sau presiunea. Procesul de sudură presupune folosirea de electrozi, măști de protecție, aparate de sudură  și mănuși de sudură.

Deseori, chiar şi cei mai buni specialişti în domeniul sudurii, care au experienţă, nu ştiu ce aparat de sudură li se potriveşte din ofertele disponibile în magazinele de specialitate, atât online, cât şi fizice. În aceste situaţii se impune o minimă documentare, pentru a descoperi modelele de aparate de sudură care merită investiția și care să aibă un raport calitate-preț excelent.

A cunoaște elementele de bază ale utilizăriii unor aparate de sudură bune a fost dintotdeauna un aspect esențial pentru fiecare meșter sau persoană căreia îi plac astfel de activități.

5 caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească un aparat de sudură bun


În cele mai multe cazuri, oamenii doresc să aibă aparate de sudură bune, pe care le folosesc pentru a repara unele suprafeţe metalice sau pentru a începe proiecte de bricolaj, dar şi pentru a-şi desfăşura activitatea în mod corespunzător la locul de muncă.

Specialiştii sau începătorii care intenţionează să facă o investiţie în aparate de sudură bune trebuie să ţină cont de mai multe criterii. Iată care sunt cele mai importante 5 caracteristici pe care trebuie să le aibă un aparat de sudură bun.

1. Aparatul de sudură trebuie să aibă dimensiuni reduse

Este de preferat ca aparatul să aibă dimensiuni reduse și să fie cât mai compact, pentru a fi mai ușor transportat. În ultimul timp, s-a observat că aparatele de dimensiuni mai mici, pe care le poți depozita și muta cât mai ușor sunt mult mai căutate, în comparație cu aparatele masive.


2. Consumul redus de energie electrică este important

Recomandarea este ca aparatul de sudură să fie construit în așa fel încât să aibă un consum relativ scăzut de energie electrică. În cazul utilizărilor dese, aparatul poate să reprezinte o problemă pentru economisirea banilor.


3.  Utilizarea în mai multe tipuri de aplicații

Aparatul de sudură trebuie să aibă capacitatea de a suda materiale groase, dar și materiale subțiri, de până la 18mm


4. Aparatul trebuie să poată suda o varietate de materiale

Este un avantaj dacă dispozitivul permite sudarea majorității metalelor și aliajelor, de la feroase la neferoase. De exemplu: oțelul inoxidabil, cupru, fontă, oțel aliat sau nealiat.


5. Aparatul trebuie să ofere siguranță utilizatorului

Aparatele de sudură bune trebuie să fie dotate cu protecţie termostatică, protecţie la supratensiune şi la subtensiune și cu sistem de ventilaţie forţată. În plus, temperatura interioară trebuie să poată fi în permanenţă monitorizată.


Recomandările specialiștilor scule.detop.ro în materie de aparate de sudură bune


Specialiştii scule.detop.ro recomandă celor care sunt interesați de achiziționarea unui aparat de sudură mai multe modele care îndeplinesc caracteristicile menționate anterior.


1.      Aparatul de sudură Miller Dynasty 800


Este un aparat perfect dacă aria activităților tale este domeniul industrial. Modelul se caracterizează prin versatilitate și poate suda aluminiu până la grosimea de 25,4 mm. De asemenea, are caracterisitici DC TIG, ceea ce înseamnă că poate să pulseze până la 5.000/sec.


2.      Aparatul de sudură Mig Pulsat Bohler Uranos 5000 PME


Specificațiile principale sunt: reglarea automată în funcție de grosimea materialului cu care lucrezi, reglarea dinamicii arcului de sudură și o telecomandă compatibilă dispozitivului. Aparatul se încadrează tot în aria domeniului industrial. Are o pornire lentă a motorului de antrenare sârmă și o unitate de răcire.


3.      Aparatul de sudură Multiproces Miller Dimension 650


Produsul a fost proiectat special pentru cele mai dificile condiții de lucru, în care este importantă capacitatea de putere mare și pe precizia execuției. Aparatul are o construcție robustă, cu carcasă din aluminiu. Se poate realiza tăierea și crătuirea materialelor la o putere maximă de 800A și 650A în proporție de 100%.


4.      Aparatul de sudură Miller XPS450

Este un aparat industrial, ce conține un transformator fiabil și robust, permițând sudorului să regleze în orice fel arcul de sudură. Iese în evidență și cu protecția termică automată în cazul unei supraîncălziri. Prezintă și roți pentru transportul ușor, inclusiv al buteliei de gaz.


5.      Aparatul de sudura Bohler Terra 270 RC


Aparatul este indicat pentru sudura cu electrozi bazici, rutilici și celulozici. Daca ai aplicații intense în care fluxul necesar este continuu, acesta este cel mai potrivit din seria de aparate de sudură bune.